fbpx
+46(0)73-757 41 86 info@tankstort.com

 

Console är en oljeblandning som arbetar med att lyfta känslor som hopp och trygghet när vi känner oss ledsna eller nedstämda. Den främjar känslor av lugn, lindring, hopp och känslomässig stabilitet. Den har en speciell djup doft som är söt, blommig men även ett drag av mysk.

 

Console lugnar och hjälper hjärnan “att ta ett andetag”. Denna olja är min personliga favorit och jag använder den varje dag i de perioder då jag har ångest, oro eller om ledsamma minnen bubblar upp. Den hjälper mig att lindra känslor vid förluster av olika slag som sorg och ledsamheter. Den är grundande och förnyande. Oljan hjälper min hjärna att tänka positivt. Jag känner hur systemet lugnas ner bara efter en minut. Så lider du av dessa negativa känslor är detta supertips!

 

Så gör jag: 

 

Jag tar ett par droppar i händerna, sätter dem över näsan och tar en stund för mig själv tre gånger om dagen när jag behöver. Tar mellan 20-30 djupa andetag samtidigt som jag blundar. Men du kan också styrka den över hjärtat på morgon och kväll som en påminnelse för kroppen att du är i den situationen du behöver för att lära dig det du behöver lära dig. Då kommer doftmolekylerna nå din näsa under hela dagen och så även det limbiska systemet som ansvarar specifikt för känslorna.

 

Du kan också droppa den på din tröja eller på halsduken om du inte vill ha den direkt på kroppen. Kan varmt rekommendera att även droppa ett par droppar på yogamattan.

 

Det absolut bästa tipset jag har är dock att kombinera denna olja med meditation och en diffusor. Att ta en liten stund på morgon och kväll där du kombinerar djupandning, blundar och frigör tankarna med några droppar av Console kommer ge dig en fullständigt lugn och balanserad start och avslutning på dagen.

 

Ingredienser:

 

Oljeblandningen i Console består av följande essentiella oljor – du hittar bilder på alla i galleriet nedan. Själv kände jag inte igen flera av dem när jag körde igång. 

 

Frankincense kåda

 

Patchouli blad

 

Ylang Ylang blomma

 

Labdanum kvistar/stam

 

Amyris bark

 

Sandelträ bark

 

Rosblomman

 

Osmanthus blomma

 

OBS: 

 

Denna olja kan du inte ta invärtes – alltså – drick den inte. Många av oljorna kan vi konsumera då produkten är 100% ren men oljeblandningar är speciella så undvik att äta/dricka den.

 

Tänk också på att huden reagerar olika hos oss alla – så håll de minsta barnen borta från oljorna, är du gravid och känslig så kika med din läkare och undvik alltid kontakt med ögon, innerörat och andra känsliga delar på kroppen.

 

Har du oljan direkt på huden – undvik solljus på det området upp till 12 timmar

 

#doterra #essentiellaoljor #console #ångest #oro #lugn #goback2basics